Los är här: fotboll Zlin vill undvika vägarna i öster

“Ödet”, säger sportchef Fastav Zlín Zdeněk Grygera.

Vissa kort men klubben hörs. “Jag vill personligen träffa Petr Cech” nämner målvakt Stanislav Dostal brankářského hans kollega, vars mest kända Arsenal inte är deltagare i årets Europa League. “Bortsett från Arsenal men det ville också någon hratelnějšího” inser Dostal.

I Zlin främst vill undvika att resa Fjärran Östern, främst i Astana, Kazakstan. “Säg inte ens det. Jag skulle också vilja ett italienskt lag “påminner Grygera att han har haft minnesvärda minnen från Italien sedan Juventus Turin.Erbjudandet kommer att vara Lazio, AC Milan och Atalanta Bergamo.

Totalt 48 deltagare i kärngruppen i Europeiska League är uppdelad i fyra korgar prestanda av klubb koefficienter. Zlín, som en europeisk debutant, skulle säkert tillhöra den svagaste korgen. Det värre har bara fyra AEK Athens, Lugano, Vardar Skopje, Östersunds. Och bara lite bättre är Slavia i Prag. Omvänt Plzen tillhör uruppförandet korgar.

Slavia och Pilsen Men Zlín undviker en av de grundläggande reglerna för biljetten Faktum är att i någon grupp inte får vara fler lag från samma land.

till Monaco med Grygera också rest från Zlin klubbens ägare Zdenek Cervenka, regissören Leos Gojš och sport sekreterare Luke Pantálek.

“Detta är en viktig händelse.Det är dagen då många människor kommer till toppen av fotboll. Vi är glada att vid detta tillfälle vi kan vara och samtidigt sätta tillsammans kända klubbar “, säger Grygera.

Höger men betonade att det är definitivt en resa. “Vi går för en sådan händelse för första gången, men vi har rapporter om vad som händer där. Vi har mycket arbete att göra. Deltagarna i varje grupp efter dragningen måste uppfylla och börja lösa anordnandet av enskilda matcher. ”

boende, transporter, biljetter. Det här är ett ögonblick, inte bara för funktionärer utan även för Zlín fans. Villkoren är klara matcher: 14 och 28 september, 19 oktober, 2 och 23 november och 7 december.Och det faktum att Zlins hemmalag kommer att spelas på Andros stadion i Olomouc.

Vilka rivaler kommer dit under hösten?