Mästerskapet i Peking har sträckt förbannelsen av Napoleon-pinnen

Allting förändrades i Peking på måndag. Och säkert inte till hans glädje. Renaud Lavillency kommer inte längre att be om världshöjder, den 28-årige flygaren kommer nu att spegla frågor som går någonstans. VM.

Varför körde ditt guld igen? Är det här en förbannelse? Renaude, hur mår du nu? “Jag kan inte dölja min besvikelse,” smekade han. ”

Lavillen är vår Usain Bolt, fransmännen är stolta. Le Point-dagboken kallade honom Napoleons stavspring. Härskaren själv, av en sådan oförutsägbar atletisk disciplin, är redan irriterad av ständiga krav. Det kommer att förstöra vad alla vill och när det är möjligt i varje ny ras.

“Om jag skulle vinna överallt, skulle folk fråga”, sa han om det känsliga ämnet dopning.Lavillenie är olympisk mästare, världsrekordhållare, europeisk mästare utomhus och i hallen. Han har dominerat sin sport i fem år. Endast världsmästaren har aldrig varit. I Berlin 2009 tog han brons. Två år senare i Tegu. Moskva 2013 gav honom silver och planerade att resa till Kina: “Guld är årets huvudmål, jag tänker inte på något annat.” Den 603 centimeter diamantliga prestationen i London gav honom självförtroende. Förra året kan detta hända, tänkte han. Men det gjorde han inte. Återigen var han kvar med “bara” brons. “Jag är lite ledsen för honom”, säger Michal Balner, den sjunde mannen i klubbens finaler. “Han förtjänar det, han hoppar bra.” Long Lavilliy låg på tartan och tittade på att svagare rivaler lämna branschen.580 centimeter förlorade sin första gången med en stor marginal lyckats. “Konkurrensen började för mig bra”, njuter.
Men insatserna på upp till 10 cm förblir oöverträffad. I Peking för evigt. “Jag vet inte vad som hände med mig 590 normalt är inte svårt,” han förundrade. “Jag försökte, men kunde inte. . Sådan är ibland stången, man vet aldrig vad som helst i förväg ”

Coach D’Encausse på läktaren i chock spetsade läpparna, bror Valentin dolde ansiktet i händerna och desperat Lavillenie bara lättvindigt:”. Det fungerade bara inte ”

Curse tyčkařského Napoleon tar. Och kommer att pågå åtminstone fram till London 2017. Hem