Så försvarade kungen sin tron. Historien om den dag då Boltens imperium nästan kollapsade

Jamaican Flash Usain Bolt har den femtonde stora guldmedaljen i sin karriär. En nionde titel VM.

Det är ingen av dem fick i historien av mästerskapet.

“I nuvarande form var det Justin Gatlin slog”, säger Maurice Greene, tidigare världsrekordhållare. “Men det gjorde Bolt att besegra Blake vid Olympiska spelen i London.” Men när Bolt var riktigt tuff, sköt Bolt på den tiden sin skott igen. Och hans största jacka, som också uppfattades som jamaicansk närmade sig honom, snubblat strax innan målet och satte sig av sig.

En uppsättning sekunder har bestämts.

“Det var min svåraste tävling. Och det var fortfarande inte det bästa för mig, säger Bolt, jublar och dansar. “Jag kunde springa snabbare än 9,79.Jag snubblade också. . Men jag hade inte någon stress på banan ”

Och det var nyckeln till seger

Fyra hundraedelar av pensionering

25 timmar tidigare, i början av lördagsraces, finns det fortfarande många olika. Bolt välkomnar den största ovationen i Bird’s Nest (ingen överraskning), men Gatlin kommer att visa den bästa tiden (ingen överraskning för säsongen).

Det ökande förtroendet presenteras av amerikanerna på 9,83 med följande ord: “Jag kände att jag dominerar de första stegen. Och jag ville bara ställa in nästa omgång. “Men Bolt kroppsspråk tyder på att han har mycket att överge den förra.I uttrycket hindras, skyndar bort, vill han vila.

Visst, det var bara en aptitretare. “När semifinal kommer att visa oss om Usain verkligen redo”, säger Greene.

Verkligen?

Innan söndagens semifinal när Bolt hälso tittare elegant knäppta händer, men efter starten av nästan slutat. Fortfarande 20 meter framför målet är det fjärde, av progressiv position. Han vänder huvudet på den unga rovdyren till vänster innan han sjunker framför dem. Över dig själv och över tid, 9,96 yen skakade på huvudet.

Just 1/400 delar legenden om eliminering!

“Lyssna, en stor del av tror du, säger coach Glen Mills. “Loppet är för mycket i ditt huvud. Du gjorde det en miljon gånger.Så gå ut och göra det igen. ”

Gatlin Men i sin semifinal loppet startar ur blocken som en arg buffel. “Av alla hat och bitterhet som riktas mot honom drar styrka”, avslutar Ato Boldon, en före detta olympier och aktuell silver atletisk front analytiker. Målet flips Gatlin på 9,77, den snabbaste semifinal gången i historien, och en annan landsman Rodgers kastar ut som “vi dem tjänade själv igen, man, vad?”

uppskattande Greene säger, “So Simple . Så bekymmerslös. ”

Som om Boltova hals dras åt runt slingan.

En jätte videovägg som påminner om OS-guld panik unga jamaicanska Peking 2008. Hur lätt det hade föreföll honom.Ta mig när du kan, skrika på rubriken på fotot innan han vred mot sin motståndare.

I år kom han till Kina med en kraft på 9,87. Upp till sjätte i tabellen

Hans excentriska landsman Shelly-Ann Fraser-Pryce, olympisk mästare med grönt hår och gula prästkragar vpletenými dock påminner oss. “Usain har visat under de senaste hundra 9.5. Ingen annan sprinter närmade sig någonsin en sådan tid. Vänta och se vad som kommer att visa dig här. ”

Maze Greene håller med om:” Skriv aldrig ner det! Det är inte nödvändigt om fyra eller tolv raser körde i år. Du kan verkligen göra det. “Förra gången gick Bolt mot Gatlin för Moskvas mästerskap i 2013. Efter två år gjorde han det inte.Även i inbördes strid ledde 6: 1, vid den bästa tiden på året leder Gatlin 5: 0:e Statistiken är dock Bolt längre. “Tävlingen är alltid om vem som är i toppform och kan sälja den.”

Kampen för själen av atletiska

media eskalerar konflikten till oanade världar. “Slaget om moral”, han kallar det New York Times. På andra håll du läsa om kampen för själen av friidrott. Eller konflikten boy affisch med Nemesis, gudinna öde.Server BBC säger: “Många tror att Gatlinovo seger skulle vara ett förödande slag för friidrott, redan försämrats vid ökade misstankar om doping”

En gång i tiden, i en tid präglad av bedragare Montgomery, Jones och Chambers, var också Gatlin beskrivs som unga och ren inför sin sport.

har det i 2006 testade positivt för andra gången.

Idag är ett problem för friidrott. Eller närmare bestämt dess potential att vinna mästerskapet skulle hända dem.

Problemet är inte att Gatlin igång igen, men han sprang så fort. Hemma och i 33 år.

Återgå efter en fyra års straff och bli ännu bättre än för honom? Detta är oacceptabelt för många experter och fans.Jimson Lee, en berömd idrottare fysiolog, försvarar honom förgäves: “Gatlin teknik är mycket bättre än tidigare. I hans kropp har allt fallit i sig själv. Biomekaniskt är det perfekt nu. Och trots att han är 33 år gammal är hans kropp mindre sliten, han är tjugo nio. “Fortfarande skulle hans triumf betyda att varje rapport och varje artikel skulle påminna den nya mästarens mörka dopinghistoria.En sådan PR skulle vara för friidrott, som försöker att återuppliva Sebastian Coe, en perfekt röra.

“Man kan kanske säga att media dramatisera saker också”, säger Ed Warner, chef för brittiska friidrott. “Men den som uppfattar stämningen på stadion, kan förstå varför nästan alla friidrott fan vill se Bolt Gatlin slog.”

Jag blev därför mottot för finalen av “Clash på gott och ont.” Vare sig du denna förenkling verkar överdrivet, eller inte.

“Gott och ont? Jag är bara en löpare, liksom löparen Bolt “Gatlin reagerar. “Vi är inte onda och bra löpare.! Vi är bara två löpare ”

Evigt snabbast

En fjärdedel av en timme före starten av söndagens sista kvällen, alla andra tävlingar avslutats. Nedräkningen börjar. Video vägg erbjudande spelet “Kiss me.” Fågelboet att njuta av stunden, men vågen spänning gälla. Starter försöker pistol. Hammare tillkännagivits. Det är dock kompenseras av jubel över ankomsten av finalisterna.

Bolt kommer ut ur tunneln, nickade och vänder upprätt finger, jag vinna! Även attityderna bakom rivaler, händerna på höfterna och stirrade på dem: Ja, jag vinner

I slemhinnan i fyra röda tröjor sprinters USA i september i femte lane gula jamaicansk jersey

presentera idrottare!. du omfattas ögonen, sedan tittar in i kameran.Gatlin kyssar fingrarna och nävarna. Shh, ett pip, då det motsatta montern hålls fortfarande skrika något.

Slutligen religiös tystnad. Starta. Roar. Gatlin körs.

Tio meter före målet kommer Bolt framför honom. Interiören är en amerikansk skräck varvat förtroende.

Och sedan…Bolt är kung.

Gatlin hålla huvudet i misstro stirrar på tavlan. Vad händer?

Hon gråter i hennes mamma. Under 2006 Gatlin själv berättade hur han grät i sin mors armar när han meddelade att han återigen testat positivt. “Jag är död, mamma, jag är död,” sa han till henne då. Nio år senare letade hon efter komfort igen. “Min mamma och min far var med mig i alla mina upp- och nedgångar. Det var en lång resa och de var för mig.Jag älskar dem. ”

Kinesiska fans sprider bara” Bolt nr 1 “-bannern.

” Jag kände mig bra “, Gatlin är tillbaka. “Men jag snubblade över de senaste fem meterna och förlorade mitt balans.” Michael Johnson, en annan legend, instämmer: “Han började sluta för tidigt.snubblade därför. ”

Det var en dag då imperiet jamaicanska blixten nästan kollapsade.

Men det står på, bepansrade ryggskölden Fågelboet.

Steve Cram, förre världsmästaren på 1500 meter, entusiastiskt kommenterade till BBC: “han räddade mitt titel, räddade hans rykte – och kanske sparas och deras sport”

vid presskonferensen blir Gatlin om den anser Boltovo seger

Amerikanskt, till synes meningslösa svar med outtalade undertext som är värt mer än en triumf för en idrottsman som tidigare dopade – Athletic värdefulla “jag är tacksam”

kunde. bör vara mer specifik

jag lovar att hämnas av hundratals. Och vid OS i Rio.Han hävdar att de bästa åren av karriär är fortfarande framför honom, medan Bolt redan faller från sin topp.

Bolt sitter till höger bär en T-shirt med “Forever faster”. Fortfarande snabbare. Fritt och i andan av många av Bolts uttalanden översatta: Den snabbaste någonsin. Därför ville han skriva historia.

Det betalade inte under säsongen. Men det är sant på dag D.

“Mitt mål är att förbli nummer ett tills jag avslutar min karriär,” den 29-årige Jamaica stressade också efter söndagens triumf. “Det är därför jag ska driva och driva mig själv.”