Adams var tvungen att ändra allt

Återigen måste Adams förändra allt, ha genomfört utvärderingen av klubben och skapa en plan för omstrukturering. Han var engagerad i valet av teknisk och sportspersonal – och till och med huvudtränaren. Men det hände så att för de sista sju spelen i säsongen började han själv träna. De spanska medierna snörde bara: efter fiasco av den brittiska David Moyes och Gary Neville trodde de knappast på Adams.

Tyvärr var journalisternas misstankar motiverade: sju matcher visade tydligt att Adams inte var redo att ta på sig coachningsuppgifter. Återigen lyckades han inte skapa kontakt med spelarna, och videon med löjliga försök att förklara av gester i samband med språkets okunnighet kunde inte låta bli att roa. Med pressen pratade Adams bra, men verkligheten var inte dold: alla sju matcherna förlorades; Under denna tid misslyckades 17 mål och endast tre fick poäng.

Att beskriva Adams som tränare kan faktiskt vara en match mot “Real”, förlorad med en poäng på 4: 0. Redan efter 18 minuter efter matchens start bestämde sig Adams för att ta bort Ali Mullet från fältet och ersätta honom med Uche Agbo försvarare. När han såg att hans avdelning inte skenar mycket, bestämde tränaren för det första, utan minsta tvekan, att han skulle återförsäkras.

Men ingen förväntade honom att stanna. Förvaltningen har länge förberett sig för att starta om, och som tränare ersatte Jose Luis Jose Olra, känd för sitt arbete i de lägre ligorna.

För tillfället fortsätter Adams att arbeta för Lizhang. Där det kommer att vara ytterligare är det nästan omöjligt att förutsäga. Kanske kommer han bli inbjuden igen av en klubb som är desperat för perestroika. En sak är förvisso: tränarens karriär är över, och en triumferande återkomst till Emiraten kommer inte att hända. För många gånger reste den tidigare legenden genom “gunners” i media. Men det här är knappast hans oro: Adams har alltid letat efter “rätt” klubben, där han kommer att vara bekväm. Och det spelar ingen roll vart den här klubben ligger.