Efter sju år och bara tio outs i en T-shirt

I augusti 2007 gjorde den 23-årige anfallaren ett mål under sin debut i Wales landslag, tack vare vilket Bulgarien spelades upp. Blåsan imponerade: Eastwood visade önskan, teknik och precision, vilket inte förväntades från en nybörjare.

“Det var ett speciellt mål. Slutligen har vi en fotbollsspelare som vet hur man spelar på kanten. Vi hörde om hans exploits och försökte omedelbart kalla honom till landslaget i Wales “, påminner coach John Toshack.

Efter sju år och bara tio outs i en T-shirt “drakar” hängde Eastwood skorna på nageln, och i själva verket var han bara 30 år gammal. Native Southend United bestämde sig för att inte ge fler chanser, trots att han här, utan överdrift, var en legend.

Det är lätt att säga: bortkastad potential, en annan perehvalenny ung man som visade sig vara tom. Men det är inte nödvändigt att tala enkelt, för det kommer att finnas de som kommer att minnas med värme Welshmans äventyr efter många år.

Född i Epsom flyttade Freddie till Essex för att komma in i Southend Academy, men snarare ändrades hans planer: han kallades av West Ham, där Jermain Defoe, Anton Ferdinand och Glen Johnson ringde.

Det var möjligt att lysa upp i “Grace Athletic”, för vilket han gjorde 37 mål i säsongen 2003/04. Ja, det var bara en aldrig tidigare skådad Isthmian fotbollsliga, men klubbarna ovan visade fortfarande talang. Northampton Town erbjöd 100.000 pund, följt av Swindon och till och med Charlton från Premier League. Men Eastwood stannade i Grace, fortsätter att göra poäng vid varje tillfälle.

I slutet var det Southend United som fick sin uppmärksamhet. Inledningsvis överförd här på lån för att ersätta de skadade spelare i basen, anpassade Eastwood snabbt och började utdela mål. “Swansea”, och sedan “Scunthorpe” och “Oxford” – Welshman fortsatte att forma, och tränaren Steve Tilson hade inget annat val än att underteckna det.