Innan hans världsturné kunde Anelka bli stjärnan

I hans inhemska Liverpool var Owen kung, och i landslaget kunde väldigt få personer trycka på det. Men stjärnan framåt var trött på de misslyckade försöket av laget att slå tillbaka Manchester United och uppnådde sin överföring till Real Madrid 2004. I sju säsonger gjorde han 142 mål i Liverpool och England. Och då? Efter övergången tillbringade han inte mer än ett år i Spaniens huvudstad. Under de kommande åtta säsongarna gjorde han bara 64 mål.

10 spelare som beklagade sitt drag till Real Madrid

Självklart var det i Real Madrid svårare att bryta sig in i basen: i England spelade han med Emil Heskey, Milan Baros, El Hadji Diouf och Florent Sinama-Pongol, men i Madrid var han tvungen att nå nivån på Ronaldo och Raul. 26 matcher och 17 mål – inte det sämsta resultatet, men efter att ha köpt Robinho för 25 miljoner euro, ansågs engelen vara överflödig och skickas till Newcastle.

Nicolas ANELKA (35 miljoner euro, 1999)

10 spelare som beklagade sitt drag till Real Madrid

Innan hans världsturné kunde Anelka bli stjärnan i Real Madrid, som han flyttade till 1999. Snabbt, obevekligt och oförstörbart tog fransmannen i Barcelona-nederlaget med en poäng på 3: 0 och två mål från Bayern i semifinalen i Champions League. Det verkade som allt skulle vara bra, men Anelka förhindrade hennes egen karaktär. Efter en strid med tränare Vicente del Bosque flög han ut ur truppen i 45 dagar, senare klagade på att han ogillades för att han vann Rauls ställning.

En mästerskapstid och Anelka flyttade till PSG, där han igen föll ut med en mentor. Efter att han spelat för ett dussin klubbar.

Antonio Cassano (5 miljoner euro, 2006)

10 spelare som beklagade sitt drag till Real Madrid

Efter övergången från Roma kom Cassano ut 19 gånger i en riktig skjorta. Han scorade fyra gånger, avlägsnades för att förolämpa Fabio Capello (upprepning av romerska historien), meddelade på radion att han hade för avsikt att återvända till Roma, skadades och gick till Sampdoria som en del av hyresavtalet.