Kanske var det ambitioner

Att upprepa var inte nödvändigt: Defoe samlade snabbt sakerna och återvände till Tottenham till den tidigare tränaren. Detta var början på slutet för Adams, som inte bara förlorade en av ledarna, men fortsatte också att förlora. Efter bara 16 matcher blev han avfyrade.

Disgraced, Adams på allvar förlorade respekten för klubbarna i Storbritannien. Insåg att han inte kunde hitta förtroende i sitt hemland, han gick för att söka framgång utomlands. I London ägde ett intressant möte rum mellan honom och ägaren av asiatiska “Gabala” Tale Heydarov. Adams var imponerad: här är det visionen och förståelsen som han förväntade sig av ägaren! Och det spelar ingen roll att han inte kommer att arbeta i samma ubåt som han brukade.

“I sina planer – den bästa akademin och den bästa infrastrukturen i post-sovjetiska rymden. Han ville tävla om mästerskapet – helst med homebrew-spelare, säger Adams.

Kanske var det ambitioner, men Gabala var klart långt ifrån vad ägaren skissade. De hade ett fält med riktigt gräs och ett fält med en artificiell, och den senare använde nio olika lag. Infrastruktur existerade inte i princip och nivån på spelare var ännu lägre än Adams fruktade. Utanför fotboll var det inte heller lätt: hans familj blev vansinnigt i Aserbajdsjan och han var rädd att barnen helt enkelt inte har någon chans till en anständig utbildning. Allt detta tvingade Adams att gå i pension i bara 12 matcher.

“Jag undertecknade ett avtal med Gabala i april 2010. Jag kom in som huvudtränare, men efter 18 månader, sa jag ärligt talat ordföranden att jag bara slösar bort min tid -. Laget var svag, och min familj bodde i Baku, medan jag arbetade i Gabala ”