Ofta förloras bidraget till Romel

Ofta förloras bidraget till Romel med en ytlig titt på statistiken. Mot “Brighton” (då även i “United” kunde hela tiden inte göra det enklare från kusten) Lukaku lät inte försvararen slå bollen på framsidan och tjänade ett hörn som slutade i ett mål. Hörnet visade sig vara kontroversiellt, men det försvårar inte Lukaks meriter – han kan jonglera på trycket istället för att utöva verkligt tryck.

Lucakou blev berövad av de utmärkta assistenterna i matcher mot Lester (2-2) och Newcastle (1-0). Och i det och i ett annat fall passerar den belgiska utgivna smarta mot nästan tomma grindar, men Marsial, Rashford och Alexis skruvade upp stunderna. Tre potentiella passerar till målet, vilket kostade laget fyra poäng.

Och låt Lukaku göra mål mot lag av låg nivå, du kan inte vara säker på att United skulle ha vunnit i dessa matcher med någon annan framåt. Hans “torka” mot de sex bästa är ingen diagnos för spelaren, men ett systemfel eller en kombination av omständigheter.

Lukaku kan lägga till och ge attacken, “MU” mer variation, men även nu öppnar han gorgeously i straffområdet. Partners ignorerar ofta det och föredrar att dribbla eller slå långt ifrån, istället för att ta den stora mannen en på en. Moura behöver tala oftare i sådana situationer som Pogba och Rashford.

Manchester har tillräckligt med problem, men Lukaku är inte en av dem. Spelet mot Huddersfield i cupen, när United inte kunde göra tre exakta matcher i rad i attacken, visade hur mycket belgiska dödar, om han ibland ibland hamnar i bollen. Två snabba program på vägen ut från Alexis och Mata – två snabba genombrott utan chanser för försvarare och slag utan chans för målvakten. Om assistenterna av “MU” hade större sannolikhet att bringa Lukaku till slagverkspositionerna, kunde Englands mästerskap ha utvecklats för laget på ett annat sätt.