Vid den här tiden sökte

Men jag ville inte helt lämna projektet heller – Adams hoppades kunna få en ny roll som skulle ge mer tid att ägna sig åt familjen. Som ett resultat fick generösa Heydarov honom att bli rådgivare. Nu var ex-gunner att hjälpa till att förverkliga regissörens vision och hjälpa “Gabala” bli den bästa klubben (med bästa akademin) i landet.

Under englands överinseende skapades nya fält och nya anställda och spelare anställdes. Han var också ansvarig för den kommersiella aspekten av klubben. Faktum är att han höll positionen som sportdirektör. Denna roll tilldelades honom under tre år, under vilken tid “Gabala” slutade tre gånger i tredje positionen. Adams hoppades inte att lämna förrän guldet extraherades, men var fortfarande tvungen att flytta på grund av hjärtkirurgi.

Vid den här tiden sökte Adams bara ett tillfälligt jobb. Han kontaktade vänner i Arsenal, vilket hjälpte honom att bli ungdomstränare – i denna position lyckades han av Thierry Henry. Dock kan detta arbete kallas med svårigheter: efter att ha tillbringat en månad i klubben och inte fått ett öre lämnade han igen – den här gången, kanske för alltid. En tränare, spejder eller regissör – oavsett vem han är, det är osannolikt att det händer i Arsenal.

Och igen i sin historia upprepas allt: “arbetar” i England, gick Adams igen till exotiska mästerskapet. Under Euro 2016 träffade han den kinesiska affärsman och ägaren av “Chongqing Dandai Lifan” Jiang Lizhong. Det var ett lag med en stor potential – och vanan att hoppa mellan divisionerna. Lizhang ville att Adams skulle ta ställning till sportdirektör och hjälpte till att omstrukturera klubben så att han hade chans att vinna något.
Under säsongen 2016/17 förvärvade Lizhzhan även 98% av den spanska “Granada”, en annan klubb utan en anständig infrastruktur. Hon var vegeterad längst ner, hon hade varken en tränare eller ett lag – det mesta av sammansättningen bestod av hyrda fotbollsspelare. Avgång verkade oundviklig.