På två veckor såg jag en plast, säger tjeckiska royale om vattnet i Rio

Vatten som en av de huvudteman OS? I Rio, Brasilien i år och innan spelen. Främst på grund av rapporter om lukter, smuts och farliga bakterier i lokala vatten -. Detta gäller särskilt bukten Guanabara för båtfolket, rädsla, men det fanns också om Rodrigo de Freitas Lagoon, plats för rodd tävlingar

Hans intryck kan kommunicera redan tjecker. I Rio som OS-testet skedde på Junior-VM. “På vattnet gick vi i två veckor och under den tiden har jag sett bara en odpadek, plastpåse, som kunde komma in överallt”, sade han olympic.cz tjeckiska representant Miroslav Jech.

Om Ria avvaktan full av kontraster, Jechová erfarenheter bekräftar detta. “Att vatten är odrickbart, det är förmodligen sant.Men jag tycker att det är helt säkert för djur och andra liv. Så många fåglar jag passerade vattnet hade aldrig sett fisk var alltför många och alger att det därför inte skulle vara kanske inte ha varit tillräckligt “, sade han.

expedition även Nya Zeeland, traditionella rodd krafter han inte klaga. “Vi var i Rio 22 idrottare och tre tränare, och vi upplevt några problem, ingen sjukdom”, säger expedition manager Alan Cotter.

Det verkar som om ryktena om farliga förhållanden kan rozptýtit kombination av försiktighet och sunt förnuft. “Det är enkelt: Ta inte din drink med vatten, men drick upp till målen från en packad flaska. Observera allmänna hygienregler.Ger hotellet ett öga på maten och måste äta en salladsbuffé, om du inte vet vad det var grönsaker tvättade “, säger Cotter.

De roddare så att de har ganska olika problem som fram spetsiga och chef för den tjeckiska OS uppdrag Martin läkare. “Det kan vara svårt att börja i början. Men hon gradvis ökar och jag inte ser det som ett stort problem “, säger Vit Kucera, central coach ungdomar rodd förening. Startsidan

Vatten och Rio, kommer det dock trots ganska positiva lägesrapporter definitivt fortfarande tema.Av en enkel anledning. “Just den torra säsongen, 30 grader, solsken, knappt regnade”, säger Martin Doktor av hans nuvarande intryck av inspektioner i Rio “Men när vi var där förra året, var det regnar, avlopp flödade in i rodd sjön och luktade det där en hel del.”

samma kan då uppstå vid båtfolk i bukten Guanabara.

“med torrt väder under de senaste veckorna tycktes oss personligen vatten under loppet bättre än under de första dagarna av träning. Förmodligen mest beror på vädret, “instämmer James Kozelský, make och tränare för det tjeckiska landslaget Veronika Kozelský-Fencl:” Om det är torrt, kommer det att vara acceptabelt. Om intensiva regn kommer, kommer det att vara storslaget Prus…”

Från den 5: eI augusti 2016 vill Brasilien ha bra väder, inte bara för större bekvämlighet för tittare. Sol och torr hjälper till med vattenproblem.