South Sydneys tränare Sportingbet skriver om tre år tillbaka

Michael Maguire kommer att ha en chans att placera sig där med Syd Sydneys största tränare efter att ha undertecknat en ny affär med NRL-klubben för att hålla honom vid Rabbitohs fram till slutet av 2019.

Vid den tiden hans nya affär är klar, han Sportingbet apostas bonus kommer att ha coached Souths i åtta år, lika med Jack Rayner, som vann fem premierships.

De är bakom den stora Clive Churchill som coachade i 10 år och vann fyra titlar och Charlie Lynch, som coachade Rabbitohs i 11 år på 1920-talet och 30-talet, vann fyra titlar. Mel Meninga och Wayne Bennett: Bästa av fiender som satts upp för Four Nations showdown | John Davidson Läs mer

Maguire bröt klubbens premiership-torka 2014 och gjorde finalen igen det följande året.

Men trots att man började året tillbaka med Sam Burgess från rugbyunionen lyckades Rabbitohs aldrig lyckas samla på fältet år 2016.

En flod skador, dålig form från nyckelpersoner och rykten om att NSW-ursprungsstatistiska halvback Adam Reynolds ville ha ur klubben plågat den röda och Sportingbet apostas online gröna kampanjen, och de slutade en nedslående 12: e.

Verkställande direktören Shane Richardson säger att Maguire är mannen har att göra det om.

“Vår klubb har jobbat hårt för att underteckna vår elitspelare på lång sikt för att skapa stabilitet och Mikaels signering ger oss en bra ledare för att leda denna grupp unga män till toppen “, sa Richardson.

more info here