Wales episka resa kommer till ett slut som Unibet får springa Portugal show

Men i slutändan måste det vara honom. I en semifinal som fakturerades som slaget vid de angripna pistolerna var det Cristiano Ronaldo, en obeveklig, snabbbränd närvaro, som äntligen nollade sina sevärdheter och avgjorde det här spelet. Det var ingen indignitet för Wales i nederlaget, eller för Gareth Bale i en mycket hyped individuell duell som i verkligheten aldrig var en individuell duell.

Bale spelade bra men blev svält av bollen som matchen Unibet avgjordes efter halvtid. Båda lagen gillar att vänta, Wales utan bollen, Portugal i krånglig besittning. I slutändan var det den invecklade hållbollen, som drev Wales stadigt tillbaka, vilket gav Ronaldo chansen att dra sig upp till sin fulla höjd och slå Portugal till en annan final.

Det var en känsla i uppbyggnaden att Ronaldo var, som cricketers säger, “due”.Kanske den mest extraordinära delen av hans slöseri i denna turnering har varit hans vägran att bli kramad, hans insisterar på att helt enkelt fortsätta att fortsätta. För alla sina Unibet sporadiska graceless kvaliteter är Ronaldo fortfarande en högklassig fotbollsspelare. Du kan helt enkelt inte ringa honom.

Så visade det sig vara här, även om det avgörande slaget kom efter en jämn första halvlek.Återigen blev det walisiska hymnet bältes ut med nacksticksvolymen innan den blev sparkad av det röda blocket inuti denna fuktiga, utvändiga skål.

Landet av mina fäder har varit en av de stora stunderna i detta Unibet turnering, en melodi skriven av James James i 1800-talet, och i själva verket sjungit de första idrotten för dem alla först för hundra år sedan som ett broderligt svar på turneringen All Blacks ‘haka.

Det är en låt av motvilja och nåd i motgång, vilket verkade en rättvis avstå i de första 20 minuterna som Portugal dominerat på deras diffusa, snygga sätt. Ronaldos första handling var att vakna om och damma bort den gamla tonåren svänga över bollen, en indikation på att han fancied detta stadium. På hans första lopp slogs han av Ashley Williams, som också fick bollen.Ingen frispark men gott om arm-waggling.Portugal 2-0 Wales: Fem talande poäng från semifinalen i Lyon Läs mer

Just nu sände Cedric ett fint kors från höger. När Ronaldo Unibet odds pa näte hoppade blev han smutsad av James Collins, biceps runt halsen. Ronaldo satte sig och slog händerna i gräset i pantomime-toddler raseri. Redan var han ångande. Detta skulle sluta på ett av två sätt: med en upprörd Ronaldo grimacing med avsky; eller en hämndlig Ronaldo grymmer med glädje. Bale körde ett tag tillbaka i laget, släppte sig djupt och höll sig på bollen och spridda tron ​​genom osmos. Det var en för montage som han hade sin första lopp på höger och stötte Ronaldo i den rugby-liga-ish-stilen.Just nu senare fanns en förekomst av ren Bale när han plockade bollen upp i sin egen hälsa, Unibet slalomade bort från Danilo’s lunge som en stor gråskjortad damskridare och sprintade 40 meter med bollen. Facebook Twitter Pinterest Chris Coleman berömmer Wales-laget efter Euro 2016-nederlag av Portugal.

Med Collins som matchade honom i luften drog Ronaldo till höger på James Chesters sida och gick strax över från Adrien Silvas kors.Och fem minuter in i andra halvan kom det, Ronaldo-maskingeværet, som slog varje motståndare i sin tur och träffade målet äntligen.

Målet kom från den mest upprörande härliga rubriken, Ronaldo tog ett springhopp och drivande i slow-mo ovanför de gripande spelarna under honom, lättade Chester ut ur vägen och slog bollen med en fullspolad dunk av den obefläckade pannan i nätets baksida. Ronaldo sprang till hörnet och slumpade på ryggen i utmattning så länge var det en känsla av äkta larm. Kanske hade han skadat sig själv? Sedan snurrade han sig och gjorde sin He-Man-snarl, knuffade Unibet odds bonus armarna och visade kamerorna hans namn, vilket var till hjälp bara i fallet. Cristiano Ronaldo slutar Wales saga för att sätta Portugal i Euro 2016 final.

Moments senare var det 2-0.Ronaldo tog en studsande boll, skakade och sköt. Det gick bredt men Nani var på rätt ställe att producera hemma. När han sprang ut för att fira var det konkurrerande skådespel av Ronaldo vänd mot linjeman för att kolla på offside-flaggan och sedan hålla armen upptagen i individuell firande, bara om det råder någon tvekan. Oroa dig inte, gammal son. Hjälpa. Det är i boken.

Så vidare till Paris för en spelare som har haft en muddled, rörig turnering men som kanske bara känner den här har sitt namn på den. Om Ronaldo kan tyckas nästan tecknade på tider, är det värt att komma ihåg att han är en ganska osannolik figur allround, en självtillverkad fotbollsmaskin som i själva verket är hans lands mest offentliga export, den skinniga Madeiran-barnet som har kommit för att bekämpa portugisisk fotboll.Hans superstatus kan också camouflera det faktum att Portugal i sig är långfristiga underhundar, en nation på 10 miljoner som är redo att spela sin andra stora finalen om 12 år. Varken Frankrike eller Tyskland kommer att se fram emot att spela den här motståndskraftiga, smederande gänget, ett lag med en plan och en rutt till målet. Wales gick till sina fans vid den slutliga visselpipan att klappa och vinka och le lite ruefully. När en slutgiltig runda av sången sjöngs fanns det en sken av applåder runt stadion då de återstående portugisiska och neutralerna klämde ut dem på väg. Det var ett underbart fullstopp på en natt med autentisk turneringsdrama i slutet av scenen som avgjordes av en autentisk dagens attackerande jätte.