Favoritkobijky slog, regerade Vitulová. Och jag kunde njuta av finalen

power forward Brno SŠMH enhet består av en kapten Julie Pospíšilová Veronika Chevron trio, som i år kapitalisera på erfarenheterna från förra årets EM, där som femton vann silver. Efter detta år kommer Vitulova att lägga till en annan värdefull metall till showcase.

I detta fall, efter öppnandet matchar mot Italien i gruppen skede av tjeckiska verkade det att titeln skulle vara den enda stora dröm. I Portugal såg det emellertid annorlunda ut. Spelarna säger att 40:53 gjorde inte mycket.

“Det var en match i gruppen, så vi tycker om det var ingenting. Jag trodde att vi skulle vilja spela.Men vi sa att vi skulle vinna nästa match, säger Vitulova-mästerskapet efter andra matchen.

Hans huvudroll spelas naturligtvis framgångsrika tränare Richard Fousek, som förde de tre sista mästerskap tre medaljer: “Coachen kan stödja oss, men det är också grov. Berätta för oss vad vi gjorde fel. Och vi försöker göra saker rätt. “Låter enkelt, inte alltid lyckas.

Som tur tjeckiska basketspelare i handtaget. I den åtta finalen gav de sig till Ryssland men besegrade Slovakien och Portugal.Bara vinna över hem de senare skulle leverera välbehövlig förtroende i jakten på guld.

Avvecklingskriget kunde börja.

Avbrottet för mig var play-offen. Ungern kvartsfinalen och semifinalen med Italien var mycket svårt, men vi ungrare trodde förmodligen mer. Vi kunde slå i år är redan vid OS i Tbilisi “, säger hon Vitulová nästa års guldfest framgång -. Vinna den europeiska Youth Olympic Festival

Innan den sista matchen i turneringen så ung lejoninna vet att de kan åstadkomma en unik dubbel. På vägen hem men återigen var det “favoritkobijky” Portugalky att den stormiga atmosfären elimineras Frankrike och Spanien i semifinalen med en skillnad på 20 poäng.Ward Fouska tränare visste att vänta är inte lätt.

“Vi kunde fånga början. Vi spelade fem tusen fans. Detta kommer att hända med någon bara en gång i livet. Jag tyckte verkligen om det. Först i början av det tredje kvartalet, var vi rädda om Portugalky starta nedladdningen, och det var bara tio poäng. Men då lyckades vi fånga de enkla skott “, var en tjeckisk power forward endast en gång i finalen 40 minuter osäker utgång.

När han sprang i sista minuten och det andra spelet, stod det klart att de flesta kommer att skjuta i höjden tjeckiska flaggan.

“Det var otroligt när vi började inse att vi kunde, vann det första tjeckiska guld och vi är mästare i Europa.Jag är mycket uppskattat och jag är stolt över vad vi kunde “, beskrev författaren av de 18 sista poäng och 11 returer för sina känslor strax innan halsen hängde en guldmedalj.

Nästa dag efter den gyllene framgång De reste den europeiska mästaren tillbaka till Tjeckien. “Vi har inte kunnat fira än, men vi planerar definitivt något,” skrattade Vitul.