Michael Jordan är nöjd med Kudláček. Han främjade Böhmen efter ett år

En 28-årig infödd i Litoměřice, som var tvungen att avsluta sin karriär som spelare på grund av hälsoproblem, började arbeta för Charlotte som internationell speider förra säsongen. Han visade sig så bra att även om Jordan nästan hade förändrat klubbens ledning, inklusive daglig chef, under sommaren, fick Kudláček ett nytt kontrakt och befordrades.

Jag tecknade ett nytt flerårigt kontrakt i den nya befattningen som chef för International Scouting. Nu kan jag planera på lång sikt, ”sa Kudláček till ČTK och Radiožurnál.

” Det året var mycket viktigt för mig. Erfarenheten kan inte vidarebefordras. Du kan studera där du vill bli mentor, men det finns saker du behöver uppleva själv. Nu är jag ett år mer erfaren.Jag försökte göra mitt jobb så bra jag kunde. Jag ger allt. Och med det nya kontraktet uppskattade de vad jag gjorde för dem, ”tilllade Kudláček.

Hans årliga arbete kulminerade i ett förslag till NBA i juni.

“Eftersom Michael Jordan har sista ordet, var jag tvungen att presentera honom för internationella spelare så att han hade den bästa översikten över vad som hände på andra sidan havet. Det handlar inte om att upprätthålla sina spelare. Jag presenterar bara min åsikt för att välja den bästa spelaren för vårt lag. Vi kämpar alla för Hornets intressen, ”förklarade Kudláček.

Charlotte utarbetade först den kanadensiska quarterbacken Shai Gilgeouse-Alexander, som omedelbart bytte mot Los Angeles Clippers mot en ny rookie Miles Bridges och två framtida val i det andra utkastet.Hornets valde sedan Devontes Grahams quarterback och Arnoldas Kulbok, 55: e litau, som följdes av Kudláček.

”Vi utarbetade litauier där jag hade fingrarna. Det var för att vi beslutade att lämna den utkastade spelaren i Europa och han är en potentiell spelare och han har en chans att komma in i NBA om några år och vara en giltig spelare i laget. Jag är nöjd och jag tycker att vi har gjort ett mycket bra jobb med utkastet, ”sa Kudláček. representation. På sommaren återvände han från värd till Bamberg, som han kommer att uppträda i Prag mot Nymburk den 20 november.

Nu följer Kudláček andra spelare.Inte bara för utkastet nästa år, utan också för äldre basketspelare som kunde undertecknas som gratisspelare eller inbjudna till Summer League.

“Det finns för många förfrågningar. De grundläggande reglerna är att en spelare ska kunna uppträda i NBA, där kraven är olika. Nyligen har en väska med tripletter rivits mycket. När basketbollet utvecklas visar han inlägget på en öl som har förändrats fruktansvärt. Idag har han ofta en omkretsspelares färdigheter och att skjuta i tre poäng är sakta en nödvändighet.Och mitt huvudsakliga fokus för mitt arbete är att hitta vad som kommer att fungera i NBA, ”sa en före detta italiensk klubbspelare Reggiana, Juvecaserta och Cantú. Mästare Nymburk och belgiska Antwerpen. ”Flera spelare har redan kommit till Summer League eller NBA direkt från Nymburk. Och Antwerpen har också spelare från Summer League. Jag måste titta på allt eftersom det finns många spelare som kan hoppa in i NBA, ”tilllade Kudláček.