Bekräftat: Representant Jiráček vänder Hamburg bakom Sparta

Jiráceks ankomst till Sparta har varit ett långt samtal, så denna information är inte förvånande. Prag laget var enligt bakgrundsinformation med spelaren till villkoren i avtalet tidigare utses, men väntade på slutförandet av alla nödvändiga formaliteter.

Det hände nu.

Från Jiráček, som är en av symbol för den framgångsrika epoken av Pilsen blev spartansk. Letná ska ersätta den skadade defensiva mittfältaren Lukáš Vácha, som förmodligen inte kommer att vara tillgänglig förrän i slutet av hösten. Jiráčková fördel är en stor mångsidighet. Det kan spela på alla platser backup band kan fokusera såväl på sidan av försvaret

Jiracek i januari 2012 gick från Plzen till Wolfsburg, men som varade mindre än ett år före honom i sommar har inlöst Hamburg för fyra miljoner euro.Här tillbringade han tre säsonger, men mer påtagligt inte antas. Bundesliga lämnar totalt 66 start och fyra mål. Innan den nya säsongen mot ledarna i Hamburg visade att redan med den tjeckiska fighter inte.

Det här är klubben kommit överens om att en uppsägning av kontraktet, som gällde för år och under denna följs av Jiracek inkasserades över 30 miljoner. sedan hem i Prag lönerna är betydligt sämre, maskopi i Tyskland den ekonomisk ersättning, vilket var en förutsättning för framgångsrik överföring av åtstramning.

för Jiráček kommer att delta i Sparta och försöka att återvända till landslaget, där nuvarande tränare Pavel Vrba har spelat bara hälften vänskapsmatch mot USA. Och det är ett år…Annars saknas nomineringar, även om det var för coach Michal Bilek stödja landslaget.

För tränaren Vrba Jiráčkův överföringen är goda nyheter. “Peter i Sparta säkert få mycket mer utrymme än i Hamburg,” tror landslaget tränare. Men han varnar: “Simple det kommer. Han spelade flera matcher under tre år, aldrig haft en stabil plats i Bundesliga. Nu är det mycket viktigt för honom att övertyga tränare för Sparta. ”

I torsdagens play-off match i Europa League i Thun men Jiracek styrelse kan inte, eftersom det inte är på deltagarlistan. Premieren väntar förmodligen på honom.Jablonce.

Ett annat nytt ansikte i Sparta kan vara Ostrava-skytten Michal Frydrych, som den tjeckiska vicemannen med Baník fortfarande handlar om. “Ja, vi är intresserade av honom”, sa han efter söndags ligakamp med Dukla-tränaren Zdeněk Ščasný.