”Citizens” chockade många när de köpte ett argentinskt kontrakt

Den belgiska mittfältaren ansågs inte hos Chelsea, men sedan bita de ”blåa” troligen i armbågarna när Manchester City signerade Kevin från Wolfsburg för nästan 70 miljoner. Sedan dess, när De Bruyne inte är sjukfrånvaro, tar han alltid kreativitet i spelet i sitt lag, med statusen som en av huvudskaparna i Guardiola-laget. Vad som är sant, förra säsongen på grund av skada på De Bruyne kan bara inte ta sig in i en tillgång.

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 117 miljoner pund.

25 år gammal – Carlos Tevez (köpte för 25,5 miljoner pund 2009 från West Ham)

”Citizens” chockade många när de köpte ett argentinskt kontrakt från West Ham sommaren 2009, även om Tevez vann ett lån för Manchester United de två föregående åren. Som ett resultat spelade Carlos fyra säsonger för Manchester City, men de två första var de mest framgångsrika för honom, då han gjorde mycket – 23 respektive 20 mål i Premier League. Sedan sålde “stadsfolk” Tevez till Juventus, och efter Turin-klubben spelar Carlos redan utanför Europa. Nu är han 35 år.

Nu uppskattar Transfermarkt spelaren till 900 tusen pund.

26 år gammal – Wilfried Bonnie (köpte för 25 miljoner pund (inklusive bonusar – 28 miljoner) 2015 från Swansea)

Innan han flyttade till Manchester City lyckades Bonnie göra ett namn för sig själv som en driven framåt i Vitesse och Swansea. Därför betalade “stadsfolk”, efter att ha vunnit svår tävling för spelaren, en betydande ersättning för honom. Bonnie misslyckades dock i Manchester och gjorde bara 6 mål i 36 Premier League-slagsmål och 2017 såldes han tillbaka till Swansea för 12 miljoner pund. I juli i år fick Wilfried till och med statusen som en fri agent – vid 30 års ålder är han inte längre intresserad av klubbar som har allvarliga uppgifter i toppmästerskapen.

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 4,95 miljoner pund.

27 år gammal – Riyad Marez (köpt för 60 miljoner £ 2018 från Leicester)

Den sensationella Algeriet från Leicester-mästerskapet i flera år gav inte vila till många toppklubbar på överföringsmarknaden, tills “sommaren förra året” till slut kunde “städerna” komma överens med “rävarna” om hans överföring för 60 miljoner pund.