Denna överföring såg initialt ännu mer tvivelaktig

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 54 miljoner pund.

28 år gammal – Fernandinho (köpte för 30 miljoner pund 2013 från Shakhtar)

Från liten till stor: de dyraste Manchester City-överföringarna efter ålder

När sommaren 2013 “stadsfolk” gav en hel del pengar för Shakhtars redan gamla mittfältare blev många, för att uttrycka det mildt, förvånade. Men Fernandinho kunde bevisa att han i England också kan vara en nyckelspelare i laget och visar otroliga prestationer i toppturneringar, även när spelen växlar enligt ett ”två till tre” schema. Nu är Ferney redan 34 år och klubben tänkte naturligtvis på att byta ut den genom att underteckna Rodri. Enligt rykten är dock Guardiola så nöjd med den brasilianska inställningen att han kommer att be klubbchefer att förnya kontraktet ytterligare ett år – fram till sommaren 2021.

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 10,8 miljoner pund.

29 år gammal – Nolito (köpte för 13,8 miljoner pund 2016 från Sevilla)

Denna överföring såg initialt ännu mer tvivelaktig än Fernandinho-övergången. Men om brasilianeren kunde bevisa konsekvensen av sina påståenden om en plats i kompositionen, misslyckades Nolito uppriktigt sagt. Under säsongen i Premier League gjorde han 4 mål i 19 matcher, varefter han släpptes med gott samvete tillbaka till Sevilla för 6 miljoner pund. Idag gör den 32-åriga Nolito, för att uttrycka det mildt, inte på bästa sätt, även i den spanska klubbens läger, som direkt påverkade dess värde.

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 1,8 miljoner pund.

30 år – Trevor Sinclair (köpt för 3,3 miljoner pund 2003 från West Ham)

”Citizens” har inte satsat på förvärvet av ålders gamla fotbollsspelare på länge, och därför är det inte förvånande att Trevor Sinclair förblir den dyraste bland de som förvärvades vid 30 års ålder, för vilka Manchester-klubben i avlägsna 2003 gav West Ham drygt 3 miljoner pund . Som en del av ”stadsfolk” tillbringade Trevor fyra bra säsonger där han spelade 98 matcher. 2007 lämnade han sig som en gratis agent på Cardiff, och även efter en säsong slutade hans karriär.