En erfaren irländare förvärvades för spelet

Den israeliska mittfältaren behövdes av “stadsfolk” sommaren 2001. Men hans karriär i Manchester City visade sig vara mycket tvetydig – fans av laget blev verkligen förälskade i Eyal, men spelaren hade inte en relation med tränaren Kevin Keegan. Som ett resultat såldes Berkovich i januari 2004 till Portsmouth, och ett år senare återvände han till sitt hemland, där han snart avslutade sin yrkeskarriär.

32 år – Shay Given (köpte för 6 miljoner pund (inklusive bonusar – 8 miljoner) 2009 från Newcastle)

En erfaren irländare förvärvades för spelet i det första laget, liksom för utvecklingsbiståndet till unga Joe Hart och Casper Schmeichel. Som ett resultat spelade Givent för City i en och en halv säsong, varefter han fick en axelskada och återvände inte till truppen, varifrån han ersattes av den unga Hart. Sommaren 2011 såldes han till Aston Villa för 3,4 miljoner pund, och 2017 hängde han handskarna på spiken.

“För ungdomar – överallt där vi håller kära, gamla män – överallt vi hedrar”, är dessa ord från “Songs about the Motherland” relevanta på många områden i livet till denna dag. I vissa ögonblick används de i bokstavlig mening, i vissa – i det ironiska.

I fotboll är denna sanning också relevant, eftersom de unga systematiskt stöder erfarna fotbollsspelare och så småningom förskjuter dem från framsidan. Detta är en naturlig process som aldrig kommer att förändra någonting. Av denna anledning är det logiskt att klubbarna i de flesta fall är redo att betala snygga summor för spelare som är i ung ålder eller i livets bästa, men att ge veteraner mycket pengar är på något sätt inte mycket accepterat.

Emellertid, bland dem som köptes i en ålder av “drygt trettio” finns det många kända namn. Även i slutet av det nuvarande överföringsfönstret har topp 10 av en sådan rating redan lyckats förändras något.

Samuel Eto’o

Överföringsväg: Inter – Anji
Överföringstid: augusti 2011
Överföringsbelopp: 27 miljoner euro