Enligt rykten var Michelas lön

Född i Accra, Asamoa Gyan, som Muntari, befann sig i en tidig ålder i Ranges av Udinese. Därifrån, under sommaren 2008, för 8 miljoner euro, flyttade han till Rennes, och från Frankrike lämnade två år senare dubbelt så mycket till Sunderland.

Det var emellertid inte möjligt att erövra Gyan i Europa för högprofilerade troféer, men tre gånger med Al Ain lyckades Asamoah bli UAE-mästare. Dessutom spenderade ghanerna två år i Kina, där i ledningen av “Shanghai SIPG” tjänade en stor del av hans förmögenhet. Nu är den 33-årige fotbollsspelaren en turkisk Kayserispor-spelare.

Gyanas förmögenhet uppskattas till 23 miljoner dollar och många av dem som har vunnit mycket mer än Asamoah, men inte kunde sälja sin talang ur ekonomisk synpunkt skulle avundas honom.

6. John Obi MIKEL – 30 miljoner dollar

10 rikaste fotbollsspelare i afrikansk historia

En av de mest framträdande fotbollsspelarna i Nigerias historia tillbringade den bästa delen av hans karriär i Chelsea, med vilken han två gånger blev Englands mästare, fyra gånger – innehavaren av FA Cup och vann Champions League en gång.

I januari 2017 flyttade han till Kina, där han tillbringade två år i Tianjin Teda. Han lämnade den himmelske afrikanska för några veckor sedan och har sedan letat efter en ny klubb, utan planer på att avsluta sin karriär vid 31 års ålder.

Enligt rykten var Michelas lön i Kina omkring 200 tusen dollar i veckan, så det är inte förvånande att John Obi är på listan över de rikaste fotbollsspelarna i Afrikas fotbolls historia.

Som många afrikaner gjorde Michael Essien sina första steg i professionell fotboll i Frankrike. Det var där som scouts av Chelsea märkte honom, efter att ha förvärvat honom sommaren 2005 från Lyon för 38 miljoner euro. Det var i Londons läger och de bästa åren av Mikaels karriär.

Förutom Chelsea i sin karriär lyckades Essien spela för ytterligare två toppklubbar, Real och Milan. Mot slutet av en professionell karriär flyttade han till Indonesien, där han försvarade färgerna på Persib Bandung Club hela året.