Fotbollkarriär Drogba avslutades

Två gånger vann Drogba titeln bästa spelare i Afrika, fyra gånger vinnande guldmedaljer i Championship of England och blev en gång vinnare av Champions League-trofén.

Enligt inofficiell information gick Drogbas lön i Chelsea omkring 120 tusen dollar i veckan, och i 2012 gick ivorianen till Kina, där Shanghai Shenhua betalade honom ännu mer – cirka 250 tusen dollar i veckan.

Fotbollkarriär Drogba avslutades i slutet av förra året som en del av den kanadensiska Phoenix Rising, som är medejer av aktierna. Totalt uppgår Didiers kapital till cirka 90 miljoner dollar!

1. Samuel Eto’o – 95 miljoner dollar

10 rikaste fotbollsspelare i afrikansk historia

Högst upp i rangordningen är Kamerunens professionella fotbollsspelare Samuel Eto’o, som har blivit fyra gånger den bästa aktören på afrikansk kontinent. Under hans karriär lyckades Eto’o spela för ett antal kända (Real, Barcelona, ​​Inter, Chelsea, liksom rika (Anji, Qatar) klubbar i världen.

Speciellt i Makhachkala mottog Etos kontrakt enligt kontraktet ungefär 25 miljoner dollar per år och fortsätter i sina 37 år med aktiva föreställningar och har ett kontrakt till slutet av juli i år med Qatar.

Samuels förmögenhet är totalt omkring 95 miljoner dollar, vilket gör Kameruner till den rikaste aktören i den afrikanska kontinentens historia. Men i rättvisa bör du definitivt prata om det faktum att med sitt spel gav denna fotbollsspelare många fördelar för klubbar vars färger han försvarade under hela sin karriär.

P.S. Det är värt att notera att de givna beloppen i viss utsträckning är ungefärliga, eftersom de flesta fotbollsstjärnor, inte bara från Afrika, men från hela världen, föredrar att dölja sina verkliga inkomster och förmögenheter. Det är inte förvånande att skandalösa berättelser om skatteflykt eller något annat ekonomiskt bedrägeri dyker upp nu och då, men det här är inte längre direkt relaterat till vår kreditbetyg.