Men en fransman som var 30 år gammal

I mars 2011 fyllde Samuel Eto’o 30 år. Han var en del av en kohort av de främsta framåt på den europeiska kontinenten, men oväntat för många beslutade han att ersätta klubben, gå för 27 miljoner euro från Inter till lite känd i fotbolls Europa Anji.

I Ryssland tillbringade Eto’o två år, och använde den otroliga kärleken och respekten för fans av Makhachkala-klubben, och gick naturligtvis med en betydande mängd sedlar. Men i augusti 2013 genomgick Anzhi en “förändring i utvecklingsvektorn”, vilket ledde till att klubben frigjorde rankningarna från högt betalda fotbollsspelare. Eto’o lämnade Chelsea som en fri agent och lyckades sedan spela för Everton, Sampdoria, Antalyaspor och Konyaspor. Nu 38-åriga Eto’o är fortfarande “dammande” – i raden av IC “Qatar”, som han har kontrakt till 31 juli.

Kära veteraner: topp 10 överföringar av åldersrelaterade fotbollsspelare

9. Anthony MODEST

Transferväg: “Köln” – “Tianjin Quanjian”
Överföringstid: juli 2018
Överföringsbelopp: 29 miljoner euro

Den kinesiska “Tianjin Quanjian” har tagit besked i en lång tid, varefter den inledde svåra förhandlingar med ledningen för Köln. Getarna ville inte släppa sin målscorer, men föll under press när ett erbjudande på 29 miljoner euro dök upp på bordet. Sommaren 2017 gick Modest först på lån till en kinesisk klubb, som köpte anfallet till anfallaren ett år senare för det angivna beloppet.

Men en fransman som var 30 år gammal vid överföringstillfället lyckades dock inte göra karriär i Kina. En månad efter återköpet av kontraktet skilde Tianjin Quanjian-spelaren och Modest sig, och i mitten av november förra året återvände Anthony till Köln som en fri agent.

8. Mats HUMMELS

Överföringsväg: Bayern – Borussia Dortmund
Överföringstid: juli 2019
Överföringsbelopp: 30,5 miljoner euro