Om det inte var för skadorna på Leroy Sana’a

På sommaren var det många rykten om att Neymar skulle återvända till Barcelona, ​​men detta hände inte och brasilianern förblev i laget. Det är möjligt att blaugranas försök att underteckna det helt enkelt skjutits upp till nästa sommar, men PSG kommer att ha åtminstone en säsong för att slutföra huvuduppgiften och strejketrioen i attacken måste bidra till det med all sin styrka.

Glöm inte att på sången “transferbandet” i transferfönstret fick sheikarna för PSG en annan toppattackspelare – Mauro Icardi, hyrd från Inter med ett alternativ att köpa ut. Det är ännu inte klart vilken roll argentinern kan spela i Paris, men i alla fall ser PSG-attacken väldigt imponerande just nu och åtminstone med namnet är det helt låtsas att hjälpa laget att avsluta säsongen med många troféer, av vilka det viktigaste är önskvärt Champions League Cup.

I ett av de bästa lagen i världen för tillfället kan de tre bästa attackera toppspelarna fortfarande monteras med en viss konventionellhet. Om den slående talangen Sterling och Aguero inte väcker den minsta frågan, så är de för alla de andra. Om det inte var för skadorna på Leroy Sana’a, skulle tyskaren definitivt vara på vår lista och det skulle inte vara tvivel om det. Och så ger vi “vakansen” till Riyad Marez, för vilken mycket pengar betalades för ett år sedan, vilket algerier inte borde glömma bort, men tvärtom är det dags att börja träna.

I den sista Premier League-dragningen var det Aguero som blev lagets bästa målscorer och gjorde 21 mål i 33 matcher. Sterling var den andra med 17 mål i 34 matcher, men Marez gjorde några blygsamma 7 mål, även om han tillbringade 27 matcher. I det nuvarande dragningen är bilden hittills likadant – Aguero och Sterling har 7 respektive 5 mål i 5 matcher, men Marez har inte gjort mål ännu, även om han redan har gjort två gånger som assister. Hur som helst är Guardiola-teamet helt klart inte tillräckligt för den tredje ljusa “poängen”. Oavsett om han blir Marez, eller någon annan, eller kanske ingen ens stör att behärska “vakansen”, kan det bara sägas närmare säsongens slut.