Samba vann aldrig några troféer i sin karriär

Representerar landslaget i Republiken Kongo Christopher Samba Jag är född och uppvuxen i Frankrike, där han började sin karriär som fotbollsspelare. Men visa sig i all sin glans den långe motståndarförsvarare lyckades i England, var i “Blackburn” Christopher var en av de mest envisa Beks Premier League. På grund av detta, i februari 2012, den “Anji” betalat för överföringen av Samba 14 miljoner euro, men ett år senare sålde kongolesen i CDP en miljon mer.

Samba vann aldrig några troféer i sin karriär, och nu är han 34 år gratis agent. Hans sista klubb var Aston Villa, varifrån Christopher lämnade på sommaren efter att kontraktet löpte ut.

Samba tillstånd uppskattas till $ 7.000.000, och större delen av fotbollsspelare kunde rädda tack vare föreställningar i Ryssland. Enligt rykten var hans lön i “Anji” cirka 150 tusen dollar i veckan.

8. Seydu KATE – 10 miljoner dollar

10 rikaste fotbollsspelare i afrikansk historia

Född i Mali Seydou Keita i den 17: e år var i akademin “Marseille”, varifrån började sin resa i fotboll. De bästa tiderna i mittfältaren hölls i “Lance” och “Barcelona”. Katalaner under sommaren 2008 gav för överföring av Seydou 14 miljoner euro och en fotbollsspelare arbetade sin fulla utgifterna i Barça skjorta 188 matcher och 22 mål stående.

Vid slutet av en yrkeskarriär, har Keith flyttade till Qatar, som försvarade färgerna på “Al-Jaish.” Detta gjorde det möjligt för Malians allvarliga kontanter före pensioneringen, som Seydou reste i juli 2017.

Det aktuella läget för Keita, även om han hade ungefär femton år spelar inte uppskattas till 10 miljoner dollar, vilket gör Seydou rankas i topp 10 rikaste fotbollsspelare i historien om Afrika.