Toure har vunnit många utmärkelser

Nu är den 36-årige ghanesien utan en klubb och kommer förmodligen snart att meddela om avslutandet av sin fotbollskarriär, men Michael passar denna linje med ett mycket solidt tillstånd. Dess storlek, enligt experter, är ungefär 35 miljoner dollar.

4. Emmanuel ADEBIJOR – 45 miljoner dollar

10 rikaste fotbollsspelare i afrikansk historia

Ståndpunkten för toppscorer i historien för landslaget i Togo Emmanuel Adebayor uppskattas till 45 miljoner dollar och han fortsätter fortfarande att spela, försvara färgerna på turkiska “Basaksehir” vid sitt 34: e år.

Adebayor började också sin professionella karriär i Frankrike, men fick berömmelse genom prestationer i den engelska Premier League för Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur och Crystal Palace. Dessutom är Emmanuels karriär årets föreställningar för “Real”, där han misslyckades med att få berömmelse.

Enligt rykten blev Adebayor fabulously rik tack vare ett kontrakt med Manchester City, där han fick omkring 270 tusen dollar i veckan.

3. Yaya TURE – 70 miljoner dollar

10 rikaste fotbollsspelare i afrikansk historia

Ivorian Touré började sin karriär i Belgien, varifrån han flyttade till Ukraina, har tillbringat en halv och en halv år i Metallurg Donetsk. Men i 2007 Tour var en fotbollsspelare av “Barcelona”, och sommaren 2010 för 30 miljoner euro flyttade han till Manchester City.

Toure har vunnit många utmärkelser i sin klubbkarriär och också fyra gånger erkänd som den bästa aktören på afrikansk kontinent. Under hans 35 år har Yaya fortfarande inte hängt sina skor på en spik, även om han har varit utan en klubb sedan december 2018 och har uppsagt sitt kontrakt med Olympiacos.

Under sin professionella karriär uppskattade Toure mycket, och nu är hans förmögenhet uppskattad till 70 miljoner dollar. Grunden för sådan välfärd Yaya blev åtta år av kontraktet med Manchester City, enligt vilket mittfältaren fick cirka 230 tusen dollar i veckan.

2. Didier DROGBA – 90 miljoner dollar

10 rikaste fotbollsspelare i afrikansk historia

Den mest kända fotbollsspelaren i Elfenbenskustens historia är en av legenderna i Chelsea, där han flyttade från Marseille 2004 till 38,5 miljoner euro och spelade 381 matcher, som skiljer sig från 164 mål.