Viktor Goncharenko – huvudtränare och skapare

CSKA Moskva i Luzhniki Stadium förlorade för italienska Roma 1-2, men spelet såg mycket värdigt ut. Faktum är att returkampen i Viktor Goncharenkos avdelningar visade sig vara motsatt i spelet och dynamiken hos de “röda blåarna”, men inte i resultatet. Liksom i 3: e omgången i Champions League vann Roma sig och hämtade mest av denna två-matchiga matchen.

Viktor Goncharenko – huvudtränare och skapare av det moderna och unga europeiska laget CSKA gav en optimistisk bedömning av hela matchen och tror på den fortsatta utvecklingen av hans unga lag.
“Många saker var mot oss idag: Maris skada, borttagning, snabbt mål. Stunderna vi återvände till spelet styrde den. Stunder spelade äventyrliga. Men sådana matcher är till vår fördel när det gäller fortsatt tillväxt.
“Roma” är ett bra lag, de är stora i attack och försvar, de har utarbetat standardbestämmelserna. Vi spelade osjälviskt, många försökte övervinna sig, för att förändra situationen. ”

CSKA ändrade arrangemanget. Laget spelade attacken

Efter en hård romersk duell, där romerna inte lämnade något hopp för armélaget, i Luzhniki-stadion, ändrade hemmalaget helt justering och taktik på handlingarna på planen. Från placeringen av 5 försvarare flyttade CSKA till det klassiska attackeringssystemet 4-3-3. Detta gjorde att hela matchen till den ryska klubben hade en statistisk fördel: innehav av bollen 51%, ett mer exakt passspel (77% och 74%), även efter slår laget lagde en palm före borttagningen (9 mot 8).

Det viktigaste taktiska draget hände på CSKA. Viktor Goncharenko bestämde sig för att ge upp initiativet även till ett sådant problem Roma är inte värt det, den italienska klubbens förverkligande är på en mycket hög nivå, och den fortsatta avvikelsen från hela försvaret till målet ledde till skarpa kontringar med deltagande av snabbvingar: Lorenzo Pellegrini. De kunde snabbt hitta frizoner mellan en liten grupp defensiva mittfältare och försvar, medan Edin Dzeko använde alla chanser som gavs honom.
Igår visade allt sig annorlunda. Gäster på CSKA tillåter inte så mycket som det kan tyckas. Nästan alla kritiska stunder slutfördes ganska skrynkliga av romerna, det var mycket svårt för dem att göra mål. Antalet förluster före avlägsnandet i allmänhet för en sådan toppklubb från Italien såg helt olämpligt ut (21 förluster) och försvaret av det ryska laget överträffade gästerna genom avbrott (8 vs. 5).