Semester? Inte av en slump. Mozzlet tränar med Pilsen innan de reser utomlands

“När jag lämnade Pilsen tränar jag fortfarande. Semester kan inte vara ett ord. Först på torr mark, då läger du i New Jersey. Nu tackar jag Pilsen för att jag ska kunna förbereda mig här “, redogjorde han för de 22 sista programmen för de sista dagarna.

Med djävlarna med New Yersey hade han redan avslutat förberedelsekampen. “Utbildningen startade på morgonen med värme. Hours training, som ofta delades för försvarare och angripare. Paus och en annan timmes träning. Sedan var det ett gym, möten om kost och näring, säger en hockeyspelare, som redan har tittat på det tjeckiska laget. Kanske var den sista delen mest intressant för honom.

“Det här var en sak som jag inte riktigt löste som en ung pojke innan jag åt och åt vad jag trodde. Jag har tittat på de senaste tre åren, och det är bara en bra sak.Morgon yoghurt och müsli, fullkornsbröd. Jag försöker att äta god kyckling, fisk. Jag lagar min mamma eller flickvän.Traditionella tjeckiska rätter jag försöker undvika det, men före avgång förmodligen låt koka ytterfilé “, säger Mozík med ett leende på hans läpp som ibland fortfarande synd.

Under sin vistelse i Amerika försökte se staden också. “Klubben tog vi täta resor till tour staden på Hudson River eller baseball”, säger eleven Mlada Boleslav, som senaste tre åren spela för Pilsen indianer.

Träningar tycktes mig likna dem i Tjeckien . “Intressant var specialutbildning till försvarare fokus bör ligga på skytte och teknik pinnar” valde den största skillnaden.

Tillsammans med honom i lägret, andra tjeckiska rookie Paul Zach, men även Adam Henrique, som förra året vann den kanadensiska scoring klubben. “Hittills har jag inte upplevt någon som vill ha något.Men jag räknar med att under försäsongen “, föreslog Mozík.

Vid en nyligen nationellt möte igen explzeňský försvarare träffade Patrik Elias, tjeckiska ikonen för New Jersey Devils. “Han erbjöd mig lite hjälp. Men han frågade också hur det ser ut nu i New Jersey, där han bytt ut hela ledningen. Även han inte vet hur det kommer att se ut, men spelarens namn och erfarenhet är inget att oroa sig för. Outplånligt i New Jersey skrev en tjeckisk hockey där fått ett stort namn, “Mozík sjöng lov berömda landsman.

I Pilsen var Mozík sista gången i mitten av juni på den preliminära fotbollsmatch i Losiná. Han hade nästan inte semester, han tränade fortfarande och krypte engelska. “I den riktningen hjälpte mig sjuksköterska som undervisar det”, säger Mozík, som genomgick mindre artroskopisk kirurgi också.Nu känner jag mig frisk och full träning med Pilsner Extraliga laget.

“Jag ska vara nästa vecka i Pilsen, vilket jag är tacksam mot killarna. Då ska jag vara hemma i mindre än en vecka, sade han. 5 september flyger ut från havet och den 10 september spelar Devils den första matchen i Buffalo. Contest börjar ungefär tre veckor senare.

“I motsats till lägret hade någon avveckling, så jag är glad att jag är fortfarande med i spelet. Jag hade en intervju med tränare där jag blev berömd. De frågade om jag behövde inte rädd för att spela power play “, säger Vojtěch Mozík i slutet av en intervju med klubbens hemsida.