Tjeckiska exoter i Kuwait. Milliardären Janečeks rallyteam får erfarenheter

Inom några minuter dyker Nasser al-Attiya, en kille som vunnit den berömda Dakar två gånger och också är en olympisk medaljspelare i skytte. På den härdade ökenslätten löper den cirka 170 kilometer i timmen i sin skog när en kamelbesättning springer igenom sin väg – den som nu bör vara noggrant bevakad – på hästryggen. Du förstår inte på avstånd, självklart förstår han inte heller. Det tar, men så småningom, strax innan passagen kommer att drivas av arrangören.

Martians ankom

En annan plats är ett tag senare värre. Vojtěch Štajf, den enda europé som har anlänt till Kuwait Rally, håller gas på golvet när en passagerare är emot honom.Han drar bilen åt sidan, anländer till målen i en lätt chock, och när han nämner den för arrangörerna, säger han lugnt, “Men du undvek, gjorde du inte?”

den fjärde, säger han, “Att vi har dykt upp här är för dem som om Martians har landat här.” Det är verkligen en annan värld. Kanske hittade bakgrunden en rally i tarmarna i en ny autodrome, som mitt i ingenstans, 50 kilometer från huvudstaden, växte upp på 14 månader. Det kostar 165 miljoner dollar och har ambitionen att hämta Bahrain F1 och Qatar MotoGP om några år. Det lyser varje natt, oavsett om något händer här eller inte. Det kommer också att överraska luftkonditionerade “toitoics” på parkeringsplatsen.

Men något bisarra scener ägde rum nu i detta lyxiga landskap från torsdag till lördag.Till exempel var den tjeckiska flaggan den största av alla i början, vilket till en början kan verka som ett uttryck för respekt för “Martiansna”, men verkligheten är mer prosaisk. Det var ingenting att säga om den ursprungliga – den röda färgen var mer orange, den blå Sportingbet kilen var grön igen, och det var faktiskt inte en kil. Så Stajf lånade ut sina egna arrangörer.

14 besättningar deltog i loppet. Fyra klarade inte granskningen för första gången och bara tre förblev oskadda efter den första dagen (andra inklusive Stajf återvände till loppet med straff för att inte ha klarat testen).

Fortfarande, ler Stajf och berättar i slutet: ”Om jag var tjugotvå skulle jag gå till EM, försöka komma in i världsmästerskapet och sedan kanske engagera sig i fabriksteamet.Men jag är en realist, jag är fyrtiofyra och jag vet att det aldrig kommer att hända mig. Så istället går jag någonstans så skulle jag inte se annorlunda ut.

Han är en äventyrare av naturen. Som navigatör smakade han tillsammans med Aleš Loprais Dakar, följde Arctic Rally bakom polcirkeln och åkte till Mexiko på den historiska La Carrera Panamericana. Och nu, tack vare finansiell hjälp från miljardären Karel Janeček, turnerar han det femdelade mästerskapet i Mellanöstern. Attiya är redan en viss mästare, men Štajf kommer att försöka behålla den andra platsen i Qatar om två veckor. h3>

De träffade Janeček för fem år sedan när han kördes av en stor bilfan i en rally special.Samtidigt berättade han för honom om det kommande mexikanska äventyret Panamericana, där Janeček så småningom gick med honom. De tillbringade tolv dagar här, föll in i musik, och han erbjöd snart Stajf att starta projektet Racing 21. Han betalade för den önskade Fabia R5, det var upp till Stajf att få pengar från andra sponsorer för att driva det. Och eftersom de fortsatte att lockas av något “okänt” bestämde de sig för att prova ett exotiskt lopp i Iran utöver den tjeckiska mästaren förra året. När landet Bush talade om som ondskapens axel. ”Han anlände, den andra och sedan vinnaren av Attiya, regionens suveräne, frestade omedelbart Stajfa att gå hela showen.Han letade efter mer motivation, instämde Janecek, och så i år är han verkligen, även om det betyder en miljon extra utgifter. den generösa farbror, men hela Gulfekspeditionen har en djupare undertext. Medan en miljardär gav Štajf en fri hand att leda laget, skickar han sin assistent till tävlingarna. Och precis som kända biltillverkare når nya marknader och kunder genom motorsport så har de båda planer med sina stall – More info.

“Racing 21 handlar inte om Stajf-racing för Janečeks pengar Charles vill inte att hans pengar bara skulle blåsa bort. Tvärtom, jag vill utnyttja hans investering.Syftet med Racing 21 är att bygga ett professionellt team för att etablera och anställa en arabisk ryttare med full service. Så med mekanikern och chefen, ”beskriver Štajf. “Det finns pengar i den här regionen, de kan köpa en bil, men – utan att ens beröra dem – kan de inte ta hand om den.” Jordanierna arbetar som mekaniker hos Jordanierna, andra inklusive Attiya anställer briterna. Och Stajf vill visa lokalbefolkningen att det vore en bra idé att släppa tjeckarna. Och så på ett sätt var han nöjd med olyckan på fredagen, då bilen rullade över taket med en hastighet på mer än 100 kilometer. Han hade tappat tre uppmätta avsnitt, men hans folk kunde sätta tillbaka den skadade bilen på natten.Detta gjorde ett lokalt intryck, och det är därför de första som är intresserade av tjänster redan ansöker. Kort sagt, de betalar, de kommer till loppet, där de har en bil redo och mekanik redo. Inga fler bekymmer.

Dessutom köpte Janecek en ny lastbil för lagets behov, så att bilden av professionella stall förbättrades ytterligare. Byggandet av en ny verkstad nära Prag planeras också. Stajf erkänner nu först alla detaljerna i tävlingarna för att ge råd till framtida kunder. I tävlingar är han emellertid inte bara en pilot som bara fokuserar på körning utan också en verkställande chef. Efter scenen ropar han, skäller, lugnar sig om och om igen. Och han kände igen, “Det finns andra regler i denna värld.”Det utlovade fartyget, som borde bära lastbilen och racern från Qatar till Qatar, går plötsligt inte. Och det är inte möjligt på marken eftersom gränsen mellan Saudiarabien och Qatar är stängd på grund av lokala politiska spänningar. Vid andra tillfällen fastnar lasten i tre och en halv dag i Libanons hamn, där tulltjänstemän bjuder på den muta som de vill ha för en stämpel.

det är plötsligt tillbaka två och gratis. En lokal potentatts samtal räckte.

Sir, jag har 600 e-postmeddelanden

I Qatar går en lastbil från hamnen utan försäkring, trots att Štajf för en månad sedan var säker på att allt var möblerat.Och när han måste dokumentera samma papper som han skickade via e-post får han ett svar från tjänstemannen som säger att “han har 600 (!) Olästa meddelanden i sin post och kommer inte att leta efter någonting.” Han vänder sig ofta till tjeckiska ambassader i hopplösa situationer, vars arbete han inte kan berömma. ”Jag hade stunder då jag var trött 22bet på det och undrade om det var värt det. Men kanske måste jag göra saker som ingen annan makt i Tjeckien gör. ” döpt Jesus Kristus.Han berättar om libaneserna som i detalj beskrev omständigheterna i det lokala kriget med Israel och lyssnade på Attiya som andra nu vill avbryta Qatar. ”Jag är intresserad av modern historia. Men mest av allt är vi ute efter en upplevelse och för att vara nöjda med den. ”Och med honom också den rika beskyddaren Janeček.