Du kan inte vara främmande, vet Sagan. Han bröt sin förbannelse

“Pojkarna har gjort ett bra jobb idag, fantastiskt!” Slovakien sa för två år sedan efter åttonde rundan i Tour de France till Albi.

Kollegorna från Cannondale-laget hade en enda uppgift den dagen. Bli av med alla Cavendish, Greipel, Kittel och andra ovälkomna gäster som kan förstöra deras Pete.

Och han gjorde.Att rikta staden fick betydligt mindre klungan på cirka 90 cyklister och Tourminátor så han popasovat “bara” med Degenkolbem, Bennatim eller Hagen.

På den tiden, visste inte att det kommer att bli en lång tid hans sista chans att visa världen sin ursprungliga vinnande gest i de största tävlingarna av säsongen.

Tre steg senare började han sin serie andra och tredje platser, vilket tydligen blev hans mardröm. I år vann igen poäng mästerskapet i Tour, men aldrig en seger skede.

Förra året var jag tvungen att kämpa med det faktum att om det finns läckage, alla går emot honom. Det var ännu mer slående i år.

Den slovakiska Haban flög emellertid på franska vägar i en läcka efter en annan. “Alla cyklisterna är mina kompisar, men de kommer inte att släppa mig in i en separat flykt.Han tror att jag är den bästa, och sedan jag slå igen dörren “, kommenterade han med ironi alla sina egna.

När scenen till Gap bort i navigera spanjoren Plaza mer än en halv minut, slog näven i bröstet, han imiterade Matthew McConaugheys prestation i Wall Streets Wolf. “Det ger mig energi”, senare förklarade han

Det är han på väg Chris Froome vara konspiratorisk uttryck. “Vad, igen du idag inte vinna”

gratulerat honom men böjd och ark själv L’Equipe, som förklarade att ryttaren är i en helt annan kategori.

“egentligen ingen annan förtjänar att vinna mer än han gör,” bekräftade Contador och Greipel sa att Peter är “den starkaste Racer on Tour “.

Vad är användningen till den starkaste vara dig och dem ändå du inte bra om du vinner.

Sagan kom på en tre veckors resa till Spanien, främst på grund av väl förbereda sig för den kommande VM i Richmond, USA.Han valde också samma taktik förra året när han avgick från loppet i det 14: e stadiet, framför de tungaste bergen.

Och hur kommer det att bli i år när resplanen erbjuder de tuffaste stegen under den andra veckan? VM väntar på honom två veckor efter Vuelta. “Ja, jag är ganska vilad. Det var en tuff tur, men jag gjorde det bra på Vuelta. Jag ser fram emot att vinna pojkarna igen. ”

Och han gjorde den första dagen när han slutade i lagtid med kollegor…igen en gång. “Det var bra, ganska tekniskt, lite Strang Bianche.Och förmodligen eftersom jag är här, så vi vänder de andra “, sade han med ett leende vid målet.

Den andra etappen slutade tung avsluta ovanpå Caminito del Rey och Sagan slutade på marken under en massa falla 30 kilometer innan mål.

“jag är bara lite ont”, säger han snart fansen.

Och på måndag han förlorade sin stund. Medan de sista metrarna kan bero på en minskning kryddat Daniele Bennatiho, som var tänkt som sista man Saganova tåg. “Från början av säsongen gick, och en hel del tävlingar i målet att förstå”, säger han bekräftade rollen som sportchef italienare stabil Tinkoff-Saxo Tristan Hoffman.

Så Sagan gjorde vad han går bara bäst av alla.En position han har byggt själv och fastnat på bakhjulet av John Degenkolba. “Jag var bakom John, som började lite tidigare”, säger han berättade. “Jag cyklade och tack vare vinden gjorde jag det. Jag är glad främst på grund av killarna som gjorde bra ikväll. Hela dagen vi drog tillsammans med Orik, men varken Giant Cofidis inte hjälpa oss alls. Men det är okej, ja, vi vann. ”

till och Hoffman, som gjorde Peter seger samma glädje. “Årets turné var så mycket andra, i det förflutna flera gånger. Sedan hans ansikte strax under toppen Jag har sett alltför ofta…Det är en enorm tillfredsställelse. ”

Sagan så efter mer än två år, äntligen fått en välförtjänt seger vid en av Grand Tour.Som han själv säger, “du kan inte alltid vara den andra.” Och att det kanske inte är den sista segern under en lång tid, kan Peter övertyga cykelvärlden på tisdag. Om han var tvungen att måla det idealiska steget för sig själv skulle det troligen se ut som det i Fronter.

Så kommer Tourminator att lägga till en annan hack?