Athletic Bilbao Mikel Balenziaga överraskningsstjärnan på La Liga’s underliga helg

Dörren öppnade och där var de och väntade på honom: alla Athletic Bilbao-spelare och all personal, också presidenten, som en hemlig födelsedagsfest. När Mikel Balenziaga dök upp, började de heja och klappande och klappade in för att slå honom på ryggen och huvudet. Sedan bröt de sig i sång och studsade om. Om ingen ropade “Överraskning!” Var det för att de inte var överraskningen; han var. Tio år har Balenziaga spelat, mer än 300 spel, och han har aldrig gjort något.På lördag gjorde han – och det var också en skönhet som bröt igenom till bältet i vinnaren i ett spel som hans tränare kallade “clásico” mot Sevilla. “Det trevligaste var att se hur lycklig det gjorde mina lagkamrater,” sa han. Turino låg grund för stab i Europa tack vare Joe Hart och Rooster | Paolo Bandini Läs mer

Det var den här typen av helg, en där Balenziaga gjorde mål – satte Athletic på fyra segrar i rad och förlängde Sevillas rekord utan en bortgångsvin till 22 – och Leo Messi och Cristiano Ronaldo gjorde inte ‘t; en helg som började med folk som frågar om Barcelona skulle sakna den skadade argentinska och slutade med dem och frågade om någon saknade Dani Alves istället efter en 5-0 seger där Luis Suárez och Neymar båda gjorde klart, men var högerbacken Sergi Roberto var den enastående spelaren i en kollektiv prestation som inte var nära lika bra som 5-0 poängen föreslår, tre av målen som kommer under de sista sista 10 minuterna och Luis Enrique kallar det “missvisande”.

“Who minns Alves nu? “rubrikerna undrade, kom ihåg Alves.

” Jag börjar att tycka om den här positionen, “sa Sergi Roberto efter att han fick sin fjärde hjälp av säsongen – så många som den brasilianska gav sist år.

Ronaldo hade avgått, olycklig, 20 minuter tidigare. “Är det för mycket gjort av det?” Frågade en enkät på måndagsmorgon.Svaret var givetvis ja (och det har dominerat allt sedan), inte minst av Ronaldo själv: det är inte som att han försökte dölja sin irritation. Han tittade bort när han skakade Zinedine Zidanes hand, gav delegaten Javi García Coll en del av hans sinne och mumlade sig igenom de närmaste minuterna. Beslutet var förnuftigt – Madrid var på kurs för att vinna, hade kontrollen, Ronaldo hade inte spelat bra och är fortfarande inte helt passform, han vet att han behöver vara mer samvetsgrann om vila och Zidane medgav att Dortmund var i åtanke – men kanske Det bakade sig när Araujo gjorde en 85: e minuters utjämning, hans blockerade skott studsade av Kiko Casilla, av honom och springer mot linjen.

“Vi hade lite tur” erkände Las Palmas-tränaren Quique Setien ; “Lite?” Kom svaret.Marcas täckning sprang med “REBOUND” och kallade det ett “lyckligt” mål. Madrid hade chansen under andra hälften och borde ha dödat det, medan målet kom från Las Palmas enda verkliga möjlighet. Men det var inte helt rättvist, den avvisande tonen ännu mer. Las Palmas är sjunde och deras start är ingen fluke; Det är snarare en fortsättning från förra året. De hade mer besittning och medan avböjningen gynnade dem, var den korta hörnrutinen som tog det bra. Dessutom är varför lycka när det händer med dig men aldrig när det händer för dig?Det är inte som att Madrids två mål inte hade kommit från rebounds.

Och så Madrid slog poäng med en andra rita på fyra dagar på en helg där Atlético vann 1-0 mot Deportivo men förlorade Augusto Fernández för sex månader; helgen när ligan blev ännu mer intressant och mycket hände, från Kanarieöarna till Katalonien – och det finns fortfarande Alavés och Paco Jémez att komma. Det finns bara en punkt från första till andra och ena från andra till tredje. Och om de tre bästa är bekanta – Madrid, Barcelona, ​​Atlético – finns det två lag med Diego Simeones sida och bara fyra poäng skiljer de åtta åtta.Det är sant att det bara är sex veckor kvar, men Madrid har nu tappat poäng till Villarreal och Las Palmas; Barcelona har förlorat mot Alavés; och Atlético har hållits av dem och av Leganés. De kan ha hållits av Deportivo på söndag också, men sanningen är det, skiljer sig från varandra i tre hemmamatcher den här säsongen Atlético har spelat bra varje gång och skapade massor av chanser.De skapade mycket igen på söndagen, med Koke-centralen, Filipe Luis och Antoine Griezmann överallt. Läs mer här: sk-bonus.com – stávkové kancelárie

Och om de hjälpades genom att Faycal Fajr skickades ut strax före pausen för två daftiga gula kort var detta även helgen där Depor-chefen Gaizka Garitano och målvakten Germán Lux inte ens behövde bli uppmanade att insistera på att det röda kortet som förändrade spelet var helt förtjänade, en uppriktig uppriktighet som uppfriskande som det var oväntat; där de skickade på en sen substitut, undertecknad som friagent, som heter Ryan Babel. Och ja det är det där; och ja, han är fortfarande bara 29. Det var också helgen där Villarreal, blev bättre hela tiden, såg ut som de brukade, Nicola Sansone gjorde en underbar tredje och Alexander Pato fick den första. Ja, det Alexander Pato.Och ja, han är fortfarande bara 27. Han ser bra ut också. Även helgen där Espanyol-chefen Quique Sánchez Flores sa att han var orolig för sina spelares huvuden efter att de erkände i 91: a och 93: e minuten, den andra en 80-yard körde från Sisto Pione och Betis bosatta komiker och kapten Joaquín slutade med ett blodigt bandage runt hans – men inte innan han vann vinnaren mot Málaga med det, utmärkt gjord av Charlie Mousonda – och där Salvatore Sirigu förlorade sin armbåg Aritz Aduriz för att lämna mittfältaren Vicente Iborra inför en straff på sista minuten San Mamés.

Iborra sparade inte det – ingen outfield spelare någonsin har i primera. Så gjorde Aduriz också, precis som Balenziaga hade. Eibar Pedro León gjorde det inte.Han missade ett straff som inte skulle ha gått in om de hade staplat upp sex mål tillsammans, när hans stående fot lyfte en divot som lyfte bollen bredvid den, lyfte skottet över baren, över väggen och in på gatan på andra sidan. Och heller inte gurkafiskare och Leganés ving Alex Szymanowski. Facebook Twitter Pinterest Cristiano Ronaldo är grundad som Real Madrid kamp mot Las Palmas. Fotografi: David Ramos / Getty Images

Det var 2-1 i Valencia vid Butarque – där två kvinnor ordnade sig över spelet – Layhoon Chan och María Pavón – och där den nu traditionella korvkurven väntade på besökare i omklädningsrummet, när argentinern, vars syster spelar för Valencia, hade chansen.Szymanowski hade scoret öppningsmålet med en rubrik och missade då en nästan identisk chans att få den andra, men nu hade han en annan gå. Problemet var att mannen som stod framför honom var Diego Alves. Och mindre än 50% av de straff som Diego Alves har mött i Spanien har gått in. Preliminär information här: Magyar sportfogadás

Och så visade det sig. Alves dök till sin rätt att skjuta bollen bort, hans 17: e La Liga straff sparar – en rekord. I samtliga tävlingar läste hans statistik: straff mot 43, 20 sparade, 21 poäng, en post, en bred.

Beslutet att ge straffet var tvivelaktigt i första hand, men inte lika tvivelaktigt som beslutet att tillåta Valencia första, trots att Rodrigo plöjde in i målvakten Jon Serantes.Han stod upp ursäkta, eftersom Nani, imponerande hela, samlade den lösa bollen och gjorde lugnt in i ett virtuellt öppet nät – ett “fantastiskt spel” kallade klubbens Twitter-feed det. Super Deporte sa att domaren fick den som gick Valencia på rätt sätt och den som gick emot dem fel, vilket kommer att överraska dig utan tvekan. Valencia manager Salvador González Marco, “Voro” har nu vunnit två av två på tre dagar, efter en runda av sju på varandra följande liga-nederlag under Pako Ayesteran, som blev avfärdat förra måndagen. De är från botten och Voro har gjort det igen: det här är hans fjärde stavning – 2008, 2012, 2015 och 2016 – och han har tagit hand om 10 spel som han har förlorat bara en och vann åtta.Ingen chef i klubbens historia har en bättre rekord.

Inte att han hävdar krediten; istället hävdade han att det handlade allt om spelarna och noterade: “Jag har tagit nästan lika många presskonferenser som träningssessioner.” Han har inte heller någon avsikt att be om jobbet permanent. och Valencia har inte för avsikt att erbjuda det till honom heller.

“Inget förändras”, sade Voro.

Men i helgen visade det sig att vissa saker gör det. Ibland poängerar även Balenziaga; ibland skiner solen. “När det regnar, lyser det upp”, som Luis Aragonés uttryckte det. Upp i Bilbao lyssnade de, medan ner i Butarque Voro leende. Och ingen har gjort det i Valencia en stund.